Åndedrættet – III.

En effektiv øvelse til når du føler du befinder dig midt i orkanets øje

  1. Tag en langsom indånding og vær opmærksom på, at åndedrættet skal være ensartet og roligt. Ved selv at styre indåndingen kan du forhindre, at kroppen ryster eller bliver stiv. Når du ånder ind, kan du give dig selv den nødvendige støtte og selvtillid ved at sige til dig selv: “Jeg kan klare sådan en situation. Jeg er i tryghed lige nu”.
  2. Ånd ud langsomt og i en jævn strøm. Det det drejer sig om her er at nedsætte tempoet i åndedrættet, men alligevel få tilstrækkelige mængder ilt ind i systemet så hurtigt som muligt. Blot den første lange indånding kan gøre meget for at standse hele den række af symptomer, der kommer samtidig med frygten. Hold vejrtrækningen under kontrol, så vil du være i stand til at handle logisk og frygtløst.

Du må gerne starte med at lave denne øvelse i blot 3 minutter om dagen. Hver dag. Efterhånden som du udforsker din krop og sjæl, opdager du, at du kan begynde at bearbejde sine egne følelser og problemer gennem vejrtrækningen. Din forestilling om, hvem du er, vil ændre sig væsentligt. Du vil opleve, at du udvikler en stabil kerne af væren, som altid er der. Dette er hvad du virkelig er. Alt det andet- frygt, smerte eller ængstelse- er kun noget påklistret, vinduespynt eller kulisser. Når du mærker, at det er dig selv, der styrer, forstår man, at alle sådanne følelser kan ændres til positive følelser. (Læs videre i “Åndedrættet I” eller “Åndedrættet II“.)

Se alle blogindlæg

 

Du kan altid ringe til Karolina Nørby på tlf. 30 49 30 50, hvis du har nogle spørgsmål